1

Συμμετοχή του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ακαδημαϊκών στην Κωνσταντινούπολη

Στο Ελληνοτουρκικό Φόρουμ Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Ακαδημαϊκών που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη από το Turkiye Research Foundation (TAV) και το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (Institute of Global Affairs – IGA) και το οποίο εστίαζε στον τομέα του Τουρισμού και της Οικονομίας, συμμετείχε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας το Σάββατο 11 Μαΐου. Προσφωνήσεις στο φόρουμ πραγματοποίησαν ο Έλληνας Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης (με βιντεοσκοπημένο μήνυμα) και ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας της Τουρκικής Κυβέρνησης Καθηγητής Fahrettin Altun.

Ειδικότερα, o κ. Χριστόφας συμμετείχε στην ενότητα που αφορούσε τις προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού, μαζί με την Πρόεδρο της Marketing Greece Ιωάννα Δρέττα, την Διευθύντρια του γραφείου της Aegean Airlines στην Τουρκία Μαρία Σαράφογλου, τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Katip Çelebi της Σμύρνης Volkan Altintas και τον Οικονομικό Συντάκτη της Daily Sabah Alen Lepan, υπό τον συντονισμό του Καθηγητή και Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνου Φίλη. 

Κατά την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Μυτιλήνης παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τον Τουρισμό στη Λέσβο. Ειδική αναφορά έκανε στους λόγους για τους οποίους οι Τούρκοι τουρίστες επιλέγουν το νησί μας για τις διακοπές τους, αλλά και στην πιλοτική εφαρμογή της «γρήγορης» τουριστικής visa, η οποία ήδη έχει σημαντική θετική επίδραση στην τουριστική κίνηση από τη γειτονική χώρα.