1

Ενημέρωση για τον χώρο στάθμευσης στον Επιβατικό Λιμένα Μυτιλήνης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, οι εργασίες στον Επιβατικό Λιμένα Μυτιλήνης ολοκληρώνονται και ο χώρος δίνεται σε χρήση από τη Δευτέρα 03/06/2024.

Στον χώρο στάθμευσης του Επιβατικού Λιμένα υπάρχουν πλέον 102 θέσεις δωρεάν στάθμευσης λευκού χρώματος, για την εξυπηρέτηση των πολιτών και επισκεπτών, 6 εκ των οποίων προορίζονται για ΑμεΑ. Στο νότιο τμήμα, έχουν διαμορφωθεί με γραμμές μπλε χρώματος και την κατάλληλη κατακόρυφη σήμανση 35 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης.

Το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης του Επιβατικού Λιμένα εφαρμόζεται από τη Δευτέρα έως το Σάββατο από τις 08.00 έως 15.00, με χρήση των εξής καρτών:

  • «Ξυστή» κάρτα μισής ώρας κόκκινου χρώματος η οποία κοστίζει 0,50€
  • «Ξυστή» ωριαία κάρτα μπλε χρώματος η οποία κοστίζει 1,00€
  • «Ξυστή» δίωρη κάρτα πράσινου χρώματος η οποία κοστίζει 1,50€
  • «Ξυστή» κάρτα 24ωρών καφέ χρώματος η οποία κοστίζει 5,00€
  • Μηνιαία γαλάζια κάρτα η οποία κοστίζει 40,00€. Δίνεται η δυνατότητα προμήθειας 12 μηνιαίων καρτών συνολικής διάρκειας ενός έτους με 360,00€. Υπάρχει ανώτατο όριο χορήγησης είκοσι μηνιαίων καρτών ανά μήνα.

Οι μηνιαίες και οι κάρτες 24 ωρών χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για στάθμευση στον Επιβατικό Λιμένα Μυτιλήνης και δεν ισχύουν για στάθμευση στις θέσεις της προκυμαίας.

Οι χρήστες μπορούν να προμηθεύονται τις «ξυστές» κάρτες από συγκεκριμένα σημεία πώλησης (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών) της προκυμαίας, καθώς και από τον αυτόματο πωλητή που έχει εγκατασταθεί μπροστά στην είσοδο των γραφείων του ΔΛΤΛ. Όσον αφορά στις μηνιαίες κάρτες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις παραλαμβάνουν από τα γραφεία της Υπηρεσίας μας κατόπιν καταβολής του αντιτίμου και έκδοσης του σχετικού τιμολογίου – δελτίου αποστολής.