1

Συμμετοχή του Δημάρχου Μυτιλήνης στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» 2021 – 2027

Στην 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» 2021 – 2027, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ζαΐρα στη Σκάλα Λουτρών, συμμετείχε το πρωί της Πέμπτης 6 Ιουνίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας.

Κατά την σύντομη τοποθέτησή του, αφού καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των Ελληνικών Υπουργείων, μεταξύ άλλων επεσήμανε ξανά, όπως και στην Χίο πριν από λίγους μήνες, την ανάγκη ενεργοποίησης της τεχνικής βοήθειας του προγράμματος προς τους Δήμους, που θα τους δώσει τη δυνατότητα απασχόλησης επιστημονικού προσωπικού, το οποίο θα συμβάλει στην ωρίμανση των μελετών των έργων του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Σήμερα Παρασκευή 7 Ιουνίου, ο κ. Χριστόφας συμμετείχε και στην εκδήλωση της ΕΥΔ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τίτλο «Πρόγραμμα Βόρειο Αιγαίο 2021 – 2027 – Παρόν και Μέλλον», που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου. Ειδικότερα συμμετείχε στον πάνελ συζήτησης για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη στην Μυτιλήνη και τη Χίο, μαζί με τον Δήμαρχο Χίου Γιάννη Μαλαφή και τον Προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλο Τριανταφυλλίδη, όπου αναφέρθηκε συνοπτικά στο σύστημα διακυβέρνησης του ΣΒΑΑ της πόλης της Μυτιλήνης και τον ρόλο της Αστικής Αρχής, που έχει συσταθεί με τη συμμετοχή πολλών εμπλεκόμενο φορέων, σε αυτή, όπως επίσης στα έργα των οποίων η υλοποίηση έχει ξεκινήσει ήδη και στα έργα που αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα.