1

Συναντήσεις του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με τον Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης και τη Δήμαρχο του Δήμου Κονάκ

Επίσκεψη στη Σμύρνη και συναντήσεις με κύριο αντικείμενο τον τομέα του τουρισμού πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Ιουνίου ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, μεταξύ των οποίων με τον επίσης νεοεκλεγέντα Δήμαρχο του Μητροπολιτικού Δήμου Σμύρνης Cemil Tugay, αλλά και τη Δήμαρχο του Κονάκ Nilufer Cinarli Mutlu.

Ειδικότερα, ο κ. Χριστόφας ήταν επικεφαλής αντιπροσωπείας στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Επιχειρηματικότητας Νίκος Γιαννάκας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου Παναγιώτης Χατζηκυριάκος και ο Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου Μάριος Ανδριώτης, ενώ στις συναντήσεις εργασίας την αντιπροσωπεία συνόδευε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη, Αλέξανδρος Κώνστας, ο οποίος συνέβαλε σημαντικά μέσω του θεσμικού του ρόλου στην οργάνωση της επίσκεψης.

Κατά τη συνάντηση των Δημάρχων Μυτιλήνης και Σμύρνης τέθηκαν πρακτικά ζητήματα συνεργασίας στον Τουρισμό και σε άλλους τομείς, όπως εκείνοι του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, και συζητήθηκαν προτάσεις και των δύο πλευρών προς αυτήν την κατεύθυνση. Επιπλέον, ο κ. Χριστόφας συνάντησε και την Δήμαρχο του Κονάκ, του Δήμου που αποτελεί διοικητικό και οικονομικό κέντρο της Σμύρνης, Nilufer Cinarli Mutlu, με την οποία συζήτησε αντίστοιχα ζητήματα συνεργειών, κοινών δράσεων και πρωτοβουλιών.

Eίχε προηγηθεί συνάντηση και με τον Πρόεδρο της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων (TURSAB) στη Σμύρνη Kivanc Meric, ο οποίος αναφέρθηκε στο συνεχώς αυξανόμενο ενδιαφέρον των Τούρκων πολιτών να επισκεφθούν τη Λέσβο, ενώ μετέφερε και τις θετικές εντυπώσεις των συμπατριωτών του για τη φιλοξενία και τις υποδομές στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Η επίσκεψή μας στη Σμύρνη είχε ως βασικό αντικείμενο τον Τουρισμό σε μια περίοδο που αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των επισκεπτών από την Τουρκία και το πώς μπορεί αυτό το κλίμα να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, προς όφελος και των δύο πλευρών. Ήταν το ξεκίνημα μιας ευρύτερης και ευελπιστούμε εποικοδομητικής συνεργασίας, υπήρξε μια εξαιρετικά θετική διάθεση να χτίσουμε πάνω σε αυτή και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση».