1

Συμβολή του Δήμου Μυτιλήνης στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή της Μόριας

Άμεσα στα μέτωπα της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε στον ελαιώνα της περιοχής της Μόριας αργά το μεσημέρι της Τετάρτης 19 Ιουνίου, έσπευσε ο μηχανισμός του Δήμου Μυτιλήνης κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, κατά την οποία ζητήθηκε η συνδρομή του στις επιχειρήσεις.

Ειδικότερα, υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Νίκου Καρασάββα, και σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο σχέδιο «ΙΟΛΑΟΣ» στα μέτωπα της πυρκαγιάς έσπευσαν υδροφόρες, μηχανήματα και οχήματα τόσο του Δήμου όσο και της ΔΕΥΑΛ τα οποία συνέβαλαν μεταξύ άλλων στην πλήρωση των οχημάτων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και συνέδραμαν στο έργο των πεζοπόρων τμημάτων της Πυροσβεστικής σε συνεργασία με το προσωπικό Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Στρατού, εθελοντών πυροσβεστών και κατοίκων.

Στο σημείο βρέθηκαν επίσης και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο χωρικός Αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Μυτιλήνης Σωτήρης Μαρινάτος και οι Αντιδήμαρχοι Γιώργος Κατζανός, Χρήστος Τσιβγούλης, Νίκος Γιαννάκας και Παναγιώτης Σεκερτζής και ο Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου Παναγιώτης Τακτικός.