1

«Άθληση για Όλους» με 25 προγράμματα σε όλο τον Δήμο Μυτιλήνης

Με γρήγορους ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία του Δήμου Μυτιλήνης για την υλοποίηση προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» υπό τον συντονισμό της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού, με την προοπτική αυτά να ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο.

Ειδικότερα, ο Δήμος Μυτιλήνης έχει ήδη λάβει την σχετική πιστοποίηση ώστε να είναι επίσημα φορέας υλοποίησης προγραμμάτων «Άθληση για Όλους» αλλά και την έγκριση του αιτήματός του για να «τρέξει» 25 τέτοια προγράμματα κατά την περίοδο 2024 – 2025. Τα προγράμματα κατανέμονται ως εξής:

– 8 για παιδιά

– 11 για ενήλικες

– 4 για φοιτητές

– 2 για άτομα με αναπηρία ή χρόνιες παθήσεις

Πρόκειται για προγράμματα τα οποία θα υλοποιούνται 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, με σταθερή συμμετοχή αθλουμένων, σε όλη την έκταση του Δήμου Μυτιλήνης για διάστημα οκτώ μηνών.

Σε όλα τα προγράμματα θα υπάρχει εποπτεία από Πτυχιούχο Φυσικής Αγωγής και για αυτόν τον λόγο ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Σωκράτης Γιακουμής εισηγήθηκε και το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 8 Ιουλίου ενέκρινε την αποστολή αιτημάτων για την απασχόληση 10 γυμναστών, που θα απασχοληθούν με σύμβαση ορισμένου χρόνου διάρκειας οκτώ μηνών.