1

Δημοπράτηση του έργου επισκευής του Παλαιού Λιμεναρχείου από τον Δήμο Μυτιλήνης

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και δημοσιεύτηκε η προκήρυξη για την επιλογή αναδόχου για το έργο επισκευής του Παλαιού Λιμεναρχείου για τη δημιουργία κέντρου πληροφόρησης, συνολικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου.

Ειδικότερα, το κτίριο του Παλαιού Λιμεναρχείου, λόγω της εξέχουσας θέσης του, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί σαν κέντρο πληροφόρησης του Δήμου Μυτιλήνης και σαν γραφείο τουρισμού. Ωστόσο, για να είναι το κτίριο λειτουργικό πρέπει να γίνουν κάποιες εργασίες επισκευής – αναβάθμισης εσωτερικά και εξωτερικά, καθώς στο διάστημα που παραμένει κενό έχει υποστεί φθορές, οι οποίες εντοπίζονται στα επιχρίσματα, στα κιγκλιδώματα, στα εσωτερικά δάπεδα, στο εξωτερικό κλιμακοστάσιο και κυρίως στην στέγη.

Η προθεσμία κατάθεσης προσφορών λήγει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024 στις 15:00 και η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 8 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε στην ευτυχή θέση να δημοπρατούμε το έργο επισκευής του Παλαιού Λιμεναρχείου της Μυτιλήνης και της δημιουργίας κέντρου πληροφόρησης σε αυτό. Πρόκειται για ένα έργο, που όχι μόνο ‘διασώζει’ ένα ιστορικό, εμβληματικό κτίριο, αλλά ανοίγει και τον δρόμο για την αξιοποίησή του, ώστε να αποτελεί ξανά κύτταρο της τουριστικής και πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου μας».