1

Δημοπράτηση έργου κατασκευής δημοτικού κολυμβητηρίου στα Θέρμα από τον Δήμο Μυτιλήνης

Υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα και δημοσιεύτηκε η διακήρυξη για το έργο κατασκευής του δημοτικού κολυμβητηρίου στην περιοχή Θέρμα, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού Σωκράτη Γιακουμή και του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών και Εξυπηρέτησης του Πολίτη Νίκου Καρασάββα.

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή:

  • του κολυμβητικού χώρου, που αποτελείται από τις δύο (2) δεξαμενές κολύμβησης, μία διαστάσεων 50μ x 25μ και μία «εκμάθησης» διαστάσεων 10μ x 12,5μ,
  • κτιρίου για τη λειτουργία του ως συγκρότημα αποδυτηρίων, που θα περιλαμβάνει επίσης μεταξύ άλλων χώρο υποδοχής, γραφείο διοίκησης, ιατρείο, κυλικείο με χώρο αναμονής,
  • κτιρίου κοινού,
  • κερκίδων για τους θεατές,

καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και των θέσεων στάθμευσης.

Η προθεσμία για την υποβολή προσφορών λήγει τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 15:00, ο προϋπολογισμός του έργου είναι 4.900.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το «Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού – Υποπρόγραμμα Τομέα Αθλητισμού» και η προθεσμία για την ολοκλήρωσή του ορίζεται σε 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Η  κατασκευή του νέου δημοτικού κολυμβητηρίου στα Θέρμα αποτελεί ένα σημαντικό στοίχημα για εμάς, καθώς για πάρα πολλά χρόνια η Μυτιλήνη και η Λέσβος συνολικά, ένα νησί με μεγάλη παράδοση στο ναυταθλητισμό, στερούνταν κολυμβητηρίου. Με τη δημοπράτηση του έργου, έπειτα από την εξασφάλιση της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ο χρόνος μετρά αντίστροφα ώστε να αποκτήσουμε ένα σύγχρονο κολυμβητήριο, που θα χαίρονται και θα αξιοποιούν οι κάτοικοι του τόπου μας».