1

Δήλωση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα για την υποδοχή των Ολυμπιονικών Μηλένας Κοντού και Ζωής Φίτσιου

Χθες (σ.σ. Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου) ήταν μία ιδιαίτερη ημέρα για τον τόπο μας, για τη Μυτιλήνη, καθώς υποδεχθήκαμε εδώ την Ολυμπιονίκη μας αθλήτρια κωπηλασίας του Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης Μηλένα Κοντού, λίγες εβδομάδες μετά την κατάκτηση του Χάλκινου Μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Και ενώ έχει «προλάβει» ήδη να κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.
 
Ήταν μεγάλη η χαρά μας, επίσης, γιατί μαζί με εκείνη υποδεχθήκαμε την Ολυμπιονίκη, συναθλήτριά της Ζωή Φίτσιου, όπως και τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Ομάδας Κωπηλασίας κ. Τζιάνι Ποστιλιόνε, που τους συνόδευε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας κ. Ιωάννης Βράμπας.
 
Ως αναγνώριση των αθλητικών διακρίσεων της Μηλένας σε διεθνές επίπεδο, με κορυφαία όλων το Ολυμπιακό Μετάλλιο της απονείμαμε το Χρυσό Κλειδί της πόλης, όπως απονείμαμε τιμητικά βραβεία και στη Ζωή και στον κ. Ποστιλιόνε.
 
Ευχαριστούμε θερμά την Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα για τη συμβολή και συμμετοχή τους στην υποδοχή των Ολυμπιονικών μας, την συντοπίτισσά μας Κατερίνα Γκαγκάκη για την παρουσίαση και φυσικά την συντοπίτισσά μας, επίσης Ολυμπιονίκη το 2000 και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής, Κλέλια Πανταζή που ήρθε στη Μυτιλήνη για να συμμετάσχει στην εκδήλωση, που διοργανώσαμε προς τιμήν των αθλη τριών.
 
Όπως ευχαριστούμε για την παρουσία τους και τους εκπροσώπους φορέων και τα μέλη του του Δημοτικού και του Περιφερειακού Συμβουλίου και πολύ περισσότερο το πλήθος κόσμου, μικρούς και μεγάλους, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και όλες και όλοι μαζί ζήσαμε αυτή την πολύ όμορφη και συγκινητική βραδιά.
Μηλένα και Ζωή, Ζωή και Μηλένα, σας συγχαίρουμε για ακόμη μία φορά και ευχόμαστε από καρδιάς να είστε υγιείς και να πετύχετε ακόμη περισσότερες διακρίσεις και κάθε μικρό ή μεγάλο στόχο που έχετε στη ζωή σας.