Σε μια ακόμη μεγάλη αστική παρέμβαση, στην πόλη της Μυτιλήνης, προχωρά ο Δήμος με τη δημιουργία Πάρκου Αναψυχής στη θέση Αγία Κυριακή, πάνω από το Αρχαίο Θέατρο. Είναι ένα ακόμη οραματικό έργο της Δημοτικής Αρχής Στρατή Κύτελη, που αλλάζει και αναβαθμίζει την εικόνα της πόλης. Την πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου αυτού, προϋπολογισμού 4.630.000 €, από το Πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, υπέβαλε ο Δήμος Μυτιλήνης στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας του Βορείου Αιγαίου.
Από τη μελέτη προβλέπεται:
Στη θέση της Παλιάς Χωματερής στην Αγία Κυριακή, σε γήπεδο 45 στρεμμάτων θα δημιουργηθεί Πάρκο Αναψυχής, όπου θα περιλαμβάνει 2 γήπεδα Μπάσκετ-Βόλεϊ, ένα γήπεδο 5Χ5, χώρος με όργανα υπαίθριας γυμναστικής, παιδική χαρά και χώρος ποδηλάτου για παιδιά ηλικίας έως 6 ετών, πίστα ΒΜΧ και Skate. Επίσης, θα δημιουργηθούν δύο διαδρομές μια 400 μέτρων και μία μεγαλύτερης δυσκολίας 1100 μέτρων για περίπατο, τζόκινγκ και ποδήλατο.
Εντός του χώρου αυτού θα κατασκευαστούν 3 κτήρια: ένα κτήριο Αποδυτηρίων, ένα κτήριο γραφείου Διοίκησης και Ιατρείου και ένα κτήριο Εκδηλώσεων. Ακόμα, θα κατασκευαστεί χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων μοτοσυκλετών και λεωφορείων για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σε όλο το γήπεδο θα γίνουν φυτεύσεις με διάφορα φυτά, δημιουργώντας θεματικούς κήπους ανάλογα τον προσανατολισμό τους. Επίσης, θα γίνει φύτευση μεγάλων δένδρων, προκειμένου ο χώρος να προστατευτεί από τον άνεμο και τον ήλιο με φυσικό τρόπο.
Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης, δήλωσε ότι «ο Δήμος όχι μόνο θα αναπλάσει την ιστορική και όμορφη αυτή περιοχή αλλά θα την καταστήσει χώρο άθλησης και ψυχαγωγίας όλων των ηλικιών. Είναι ένα ακόμη μεγάλο αναπτυξιακό έργο, που ανάλογό του σε μέγεθος και πλήθος χρήσεων ίσως να μην υπάρχει σ’ όλη τη χώρα μας, γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να το αγκαλιάσουμε και να προχωρήσουμε ενωμένοι στην αξιοποίησή του».
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στρατής Τζιμής δήλωσε ότι «η μελέτη του έργου αυτού σχεδιάστηκε από το μηδέν και εκπονήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία μας, όπως και στην περίπτωση της μελέτης της Προκυμαίας, σε περίπου δέκα μήνες χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση του Δήμου μας. Προγραμματίζουμε ότι το έργο θα αρχίζει να υλοποιείται, το αργότερο, σε 6 μήνες και η ολοκλήρωσή του θα καταστήσει όλους μας υπερήφανους για την ύπαρξη τέτοιων υποδομών στην πόλη μας. Είναι ένα μεγάλο στοίχημα που θέσαμε ως πολιτική και υπηρεσιακή ηγεσία του Δήμου μας και είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα το κερδίσουμε. Δεν μπορώ να μην αναφερθώ ως ηθική αμοιβή στη μεγάλη επιστημοσύνη, την ακάματη προσπάθεια και τον ενθουσιασμό των συνεργατών μου στην εκπόνηση και την κατάθεση αυτής της πρωτόγνωρης στην ιστορία της πόλης μας πρότασης. Επικεφαλής της Τεχνικής ομάδας ήταν και πάλι ο Προϊστάμενος του τμήματος Κτηριακών Υποδομών, ο μηχανικός κ. Ανδρέας Παπαχριστοφόρου, μεγάλη, επίσης, ήταν η συμβολή της φερέλπιδος αρχιτέκτονα Μαρίας Σαρόγλου, του αρχιτέκτονα Στρατή Αξιώτη και των μηχανικών κ.κ. Νίκου Αποστολέλλη, Ερμή Σέντα και Ζωής Ανατολίτη».