Τα παιδιά έδειξαν την αγάπη τους για τα ζώα κατασκευάζοντας ταΐστρες και ποτίστρες για τα αδέσποτα του Δήμου Μυτιλήνης

Τις ταΐστρες και τις ποτίστρες για αδέσποτα, που κατασκεύασαν στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Φροντίζω τα ζώα του τόπου μου – φτιάχνω ταΐστρες και ποτίστρες», που διοργάνωσε ο Δήμος Μυτιλήνης και η Αντιδημαρχία Πρωτογενούς Τομέα, παρουσίασαν μαθήτριες και μαθητές σχολείων του Δήμου, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 31 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, παρουσία του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα, του Αντιδημάρχου Πρωτογενούς Τομέα Χρήστου Τσιβγούλη, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού Εριφύλης Χιωτέλλη, του Αντιδημάρχου Παιδείας και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λευτέρη Κοτσώνη και της Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρίτσας Βαλάκου.

Η δράση ανακοινώθηκε πριν λίγες εβδομάδες, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ζώα που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου, και σε αυτή συμμετείχαν με κατασκευές τους παιδιά από 22 σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Οι κατασκευές θα τοποθετηθούν σε σημεία, που υπάρχουν αδέσποτα, ενώ σε λίγες ημέρες, έπειτα από σχετική αξιολόγηση κριτικής επιτροπής, θα ανακοινωθούν και τα τμήματα τα οποία παρέδωσαν τις καλύτερες από αυτές.

Πέραν των παιδιών, η ημέρα «ανήκε» και στις εθελόντριες και τους εθελοντές ιδιώτες, που συμβάλλουν στο έργο των αρμόδιων Υπηρεσιών στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, στους οποίους δόθηκε τιμητικός έπαινος για την προσφορά τους από τον Δήμο Μυτιλήνης.

Ο κ. Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «Το ενδιαφέρον των παιδιών για να συμμετέχουν στη δράση ήταν πολύ μεγάλο και ενδεικτικό της ευαισθησίας του για τη φροντίδα των αδέσποτων και των ζώων γενικότερα. Είναι μια ευαισθησία την οποία μοιραζόμαστε και εμείς ως Δήμος Μυτιλήνης, καταβάλλοντας μέσω των Υπηρεσιών μας αλλά και με τη συμβολή πολλών εθελοντών και εθελοντριών, καθημερινά μεγάλη προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των αδέσποτων ζώων. Εξαιρετικά κρίσιμος, όμως, είναι ο ρόλος της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα φιλοζωίας ιδιαίτερα στα παιδιά. Αν πετύχουμε σε αυτό, τότε είναι βέβαιο πως θα συμβιώνουμε με τα ζώα σε έναν πολύ καλύτερο κόσμο».